New MMSA spank logo

Intoarcerea lui tata (Father returns home)

by Micul David

Copyright on this story text belongs at all times to the original author only, whether stated explicitly in the text or not. The original date of posting to the MMSA was: 29 Aug 2007


David's father returns home after a long business trip and is again in charge of disciplining the boy. He approves the teacher's advice of using the cane for punishing David and canes the eleven year ols boy for playing football with his friends before finishing his homework for school.

Era adevãrat ce-mi spuseserã ceilalti bãieti din sat: fiecare nuia usturã în felul ei. Mi-am dat seama de asta dupã ce mama m-a bãtut prima oarã cu nuiaua în magazie. Cîte o nuia era mai groasa, alta mai subtire, una mai avea noduri, alta era putin mai grea. Aceste diferente fãceau ca fiecare pedeapsã sã fie altfel decît cea de dinainte. Mama a ascultat de învãtãtoare si a continuat sã mã pedepseascã aproape în fiecare saptamanã asa cã panã în septembrie, la începerea scolii, salcia piticã din gradinã aproape cã rãmãsese fãrã crengi.

Cele doua luni de absentã ale lui tata au trecut destul de greu. Îl consideram pe tata mai rezonabil si mai corect decît mama si mult mai putin iute la mînie. În lipsa tatalui, mama punea mîna pe nuia pentru orice poznã pe care o fãceam si niciodatã nu primeam o portie mai micã de o duzinã de lovituri peste fundul si picioarele goale. Mama nu stãtea sã discute, sã-mi explice, sã-mi arate unde si ce am gresit. Mã ducea val-vîrtej în magazie, mã punea sã îngenuchez lîngã scaun si începea sã mã altoiascã cu nuiaua de salcie.

Ciudat a fost însã cã nu numai eu am suferit în acea varã de pe urma plecãrii tatalui meu, dar si prietenii mei din sat. Bineînteles cã mama le povestise tuturor vecinelor despre noua sa metodã de educatie cu nuiaua si, în scurt timp, dupã o nãzbîtie comunã, toti bãietii de pe strada mea adormeau seara pe burtã, avînd fundul brãzdat de dungi subtiri si închise la culoare.

În acea vara mi-a fost dor de tata. Poate si pentru cã consideram pedepsele primite cu cureaua de la el mai usor de suportat si mai corecte, dar mai ales pentru cã nu eram obisnuit sã fiu bãtut de mama, care nu mai mã atinsese niciodatã pînã atunci. Mi se pãrea cã eram pedepsit de ea cu prea mare asprime.

Bineînteles cã dupã reîntoarcerea lui acasã, tata s-a interesat de mine si de felul în care îmi petrecusem vacanta. Nu a pãrut prea surpins cînd mama i-a povestit de bãtãile pe care le mîncasem în lipsa lui si a fost de acord cu sfaturile învãtãtoarei în legaturã cu efectele benefice ale aplicãrii nuielelor la fundul unui bãiat de unsprezece ani.

La cîteva zile dupã începerea scolii tata m-a luat lîngã el si mi-a explicat cã de acum înainte se asteaptã numai la lucruri bune de la mine. M-a rugat sã fiu atent si silitor la scoalã, dar mai ales onest cu el si cu mama. Mi-a explicat cã o notã proastã nu înseamnã ºi o pedeapsã, dar m-a avertizat cã la cea mai micã minciunã sau la ascunderea unor întîmplãri de la scoala mã va trimite în pielea goala direct în magazie. M-a întrebat dacã înteleg ce am de fãcut de acum încolo si dacã îmi sînt clare consecintele nesupunerii mele.

Ca un fel de întãrire a celor spuse, a doua zi tata a adus de la padure, pe langã o cãruta cu lemne de foc pentru iarnã, si vreo trei-patru nuiele de alun. Mi le-a aratat si mi-a spus cã le va folosi în momentul în care se dovedeste cã discutia noastrã de cu seara a fost în zadar. A dus nuielele în magazie unde le-a pus într-un butoi cu apã. Peste cîteva zile le-a curãtat de coajã si le-a uns cu o substantã pe care o stiam dupã miros. Era un rest dintr-un lac pe care îl folosise ca sã dea luciu unui dulap de lemn. Dupã ce s-au uscat, nuielele au ajuns pe o coala galbenã de ziar pe masa goalã din magazie.

Nu am avut curajul sa ma apropii de masa din magazie unde stãteau nuielele de alun. Cateva sãptãmîni nici tata nu a avut de ce sã le foloseascã, pentru cã eu tineam încã minte avertizarea primitã la începerea scolii.

Undeva pe la mijlocul lunii octombrie tata m-a prins într-o searã cu lectiile nefãcute pentru a doua zi. Era încã o zi caldã de toamnã si eu bãtusem mingea cu un prieten toatã dupã-amiaza pe un maidan de lîngã sat. Am ajuns acasã cînd începuse sã se întunece si în poartã l-am vazut pe tata discutînd cu tatãl prietenului meu.

— O s-o încasez în seara asta, mi-a soptit tovarãsul meu de joaca. Nu am scris nimic pentru mîine.

Am înghitit în sec. Nici eu nu scrisesem temele.

Ajunsi în casa, tata m-a controlat la caiete:

— Pune-te si scrie-ti temele. Si despre asta mai discutãm noi mîine.

A doua zi, la scoalã, prietenul meu mi-a mãrturisit cã îsi primise pedeapsa de cu searã si cã nu prea mai putea sã stea jos pe lavitele de lemn. Eu stiam ca si soarta mea era pecetluita: aveam sa mãnînc bãtaie cu nuiaua de alun. Tata nu avea cum sã uite cã fusesem la joacã fãrã sã-mi fi terminat temele pentru a doua zi.

Cînd am intrat în curte, speranta mi-a licãrit în ochi. Prin usa întredeschisã de la magazie am zãrit trei femei care zugrãveau peretii, ajutate de mama. Odatã ajuns în camera mea însã, dezamagire: pe pat fusese pusã una din cele patru nuiele aduse de la padure. Peste cîteva momente tata a intrat în camerã, s-a asezat pe un scaun si mi-a spus cu voce molcomã si joasã:

— Nu vreau sã se mai repete ce ai fãcut ieri. Trebuie sã întelegi cã acum scoala este cel mai important lucru din viata ta. Apoi vine joaca cu mingea si cu prietenii tãi. Întîi iti termini temele si apoi poti merge la joaca. Dar mai întîi temele. E clar ce ti-am spus?

— Da, am lãsat eu capul în pamant. Nu îmi mai era teamã de bãtaie. Îmi era rusine cã-l supãrasem pe tata. Vocea lui calmã si joasã, aproape soptitã, si ochii lui care mã tinteau erau o pedeapsã suficientã ca sa mã facã sã-mi parã rãu.

— Dã-ti jos hainele de scoalã, mi-a spus tata.

Asta a venit ca o usurare. Nu-mi plãcea sã fiu certat de tata. Îmi pãrea rãu. În cãteva secunde eram gol puscã în fata lui. Fãrã nici o vorbã, tata a luat în mînã nuiaua si mi-a arãtat cã trebuie sã mã întind pe pat. L-am ascultat.

— Prinde perna cu mîinile, mi-a poruncit, cu o voce ceva mai ridicata. Apoi l-am vazut pe tata ridicand bratul. Am închis ochii si am auzit nuiaua suierînd. Mi-am scufundat fata în pernã si am tipat înfundat. Picioarele îmi dansau prin aer. Usturimea era de nesuportat. Am simtit mîna tatei apãsîndu-ma pe umeri. Eram tintuit pe pat. Au urmat apoi alte lovituri puternice. Simteam o usturime amestecatã cu durere, cu un efect paralizant. Parcã amorteam dupã fiecare nuia primitã. Ma zguduiam plîngînd.

— Linisteste-te, mi-a spus tata, dupa ce mã mai croise de cateva ori. O sã-ti treacã mai repede decît crezi. Sper ca ti-ai învãtat lectia pe care ai meritat-o. Sã nu mã obligi sã te pedepsesc prea des, a adãugat el, uitîndu-se fix în ochii mei rosii si înlãcrimati. Acum îmbrãcarea. Dupa ce îti faci temele, poti merge la joacã cu prietenii tãi.


Show all the stories by Micul David
You can also discuss this story in the New MMSA Forum.

The contents of this story archive may not reflect
the views or opinions of the site owners, who most
certainly DO NOT sanction ANY abuse of children.
copyright © 2005-2018   admin ·AT· malespank.net
Labelled with RTALabel.org