New MMSA spank logo

De krantenbezorger
Deel 1

by Benny

Go to the contents page for this series.

Copyright on this story text belongs at all times to the original author only, whether stated explicitly in the text or not. The original date of posting to the MMSA was: 20 Mar 2014


Mopperend fietste ik tegen de wind in door de motregen. De fijne waterdruppeltjes striemden in mijn gezicht. Ik was vandaag hartstikke laat met mijn krantenronde. Vanmiddag had ik wiskunde van meneer Visser. Hij was nog saaier en onbegrijpelijker dan gewoonlijk, dus ik had een beetje zitten klieren. Dat had ik beter niet kunnen doen, want het gevolg was dat ik een uur moest nablijven om strafsommen te maken. Normaal moet ik om vier uur bij de agent zijn die de kranten verdeelt om te bezorgen; ik was er pas om half vijf. De man, die toch al nooit uitblinkt in vrolijkheid, had op me gevit en me chagrijnig meegedeeld dat als ik van plan was zo door te gaan, hij wel een andere bezorger zou zoeken. Nou, dat moet hij dan maar proberen. Welke andere jongen is er nou zo gek om voor een paar euro dit stomme werk te doen?

Normaal droeg ik met dit soort weer een regenpak, maar omdat ik al zo laat was, had ik dat thuis niet opgehaald. Al snel was mijn gewone jas doorweekt. Ik deed mijn krantenronde zo snel mogelijk. De kranten belandden, niet zelden in nogal natte staat, in de brievenbussen en nu was ik op weg naar mijn laatste adres. Dat was een groot herenhuis dat op een afgelegen plek een paar kilometer buiten het dorp stond. Het was altijd een rot eind rijden voor de paar cent die ik kreeg voor het bezorgen van een NRC, en zeker met dit weer had ik flink de smoor in. Ik fietste langs de driesprong, door Het Bosje (een groot woord voor de paar boompjes die er stonden), de heuvel op en bereikte tegen half zes het grote huis. Druipend van het water, maakte ik mijn fietstas open, pakte er een NRC uit en bukte om die in de brieven bus te stoppen. Juist op dat moment ging de deur open.

Op de stoep stond een boomlange, gespierde kerel. Een zware, donkere stem informeerde waarom ik potverdorie zo laat was met zijn krant. Betaalde hij daar soms zoveel abonnementsgeld voor: om een uur te laat een halfverzopen krant in zijn brievenbus te krijgen? Ik was geschrokken van de plotseling opduikende man en stond een ogenblik lang met mijn mond vol tanden. Nou, hoor ik nog wat?
Ik hoorde mijn stem overslaan, toen ik eindelijk antwoordde. Sorry, meneer. Ik moest schoolblijven en... Ik had het slechte weer nog ter verdediging aan willen voeren, maar daar kreeg ik geen kans voor. Schoolblijven? Dus ik krijg mijn krant te laat omdat jij je hebt misdragen op school? Het lijkt me dat we deze kwestie eens nader met elkaar moeten bespreken. Kom maar mee naar binnen, want ik ben niet van plan om me door jou ook nog eens te laten natregenen.

Ik had natuurlijk helemaal geen zin om de kwestie nader met elkaar te bespreken, maar de uitnodiging klonk alles behalve vrijblijvend. De lichaamstaal van de man straalde uit dat ik niet moest proberen er vandoor te gaan. Ik maakte dus mijn fietstas dicht en stapte langs de man het kolossale huis binnen. Ik stond in een grote, hoge hal met in het midden een brede trap naar boven en links en rechts enkele deuren.
Trek eerst die natte kleren maar eens uit. Je ziet eruit als een verzopen kat.
De stem van de man klonk minder bedreigend, zelfs een beetje vriendelijk. Ik probeerde te protesteren, maar gelijk was de gebiedende boze stem weer terug: Luister, knul. Ik wil niet dat je in mijn huis loopt te druipen. Dus uittrekken die natte boel!
Het leek me beter te gehoorzamen. Eerst trok ik mijn schoenen uit. De man pakte ze van me aan en zette ze onder de grote radiator die de hal verwarmde. Daarna trok ik mijn druipende jas, mijn T-shirt en mijn broek uit. Deze werden zorgvuldig op de verwarming gelegd. Mijn sokken, die de hele tijd in mijn schoenen hadden gesopt, waren volledig doorweekt. Ik besloot ook die uit te trekken. Nu stond ik in de grote hal, slechts gekleed in mijn witte Calvin Klein boxershort.

Nadat hij ook mijn sokken aan de collectie op de radiator had toegevoegd, haalde de man uit een ander vertrek een grote handdoek.
Hier! Droog je eerst maar eens goed af. Een longontsteking zou een iets te zware straf zijn voor een te laat bezorgde krant, niet waar?
Daar was ik het natuurlijk wel mee eens, maar iets in de manier waarop de man de zin uitsprak, maakte me nerveus. Ik droogde me zorgvuldig af. De dikke rulle handdoek voelde prettig op mijn huid. Toen ik klaar was, gaf ik de handdoek terug.
Oké, vriend, kom maar mee.
Via een deur rechts van de trap, kwamen we in een lange gang met aan beide kanten deuren. de man opende de derde deur rechts en we kwamen in een grote klassiek ingerichte studeerkamer. Tegen de wanden stonden boekenkasten. Sommige bevatten series oude leren boekbanden, andere stonden vol moderne boeken. Midden in de kamer stond een groot ouderwets bureau, vol papieren, en een paar leren fauteuils. De man ging achter het bureau zitten; ik stond wat onzeker te draaien. Ik durfde niet te gaan zitten. Al snel werd duidelijk dat dat ook niet de bedoeling was, want de man gebood me voor het bureau te komen staan, handen op mijn hoofd. Ik gehoorzaamde met tegenzin.

Goed. Ter zake! Mijn krant was dus te laat omdat jij je op school hebt misdragen. Klopt dat? Hoewel ik de samenvatting wat erg kort door de bocht vond, kon ik niet ontkennen dat de bewering klopte. Terwijl ik met mijn voeten schuifelde, staarde ik naar mijn blote tenen. Ik voelde me, ondanks mijn onderbroekje, naakt.
Ja, meneer, maar...
Niets te maren, ventje, waar of niet waar?
Ik zuchtte. Ja, meneer.
En is dat terecht, denk je?
Wat moest ik daar nu op zeggen? Natuurlijk had de man er geen boodschap aan dat ik wiskunde een stom vak vond of dat meneer Visser zo gul was met nablijven en strafwerk.
De man wachtte niet af tot ik over mijn antwoord had nagedacht.
Het lijkt mij tamelijk simpel, zei hij. Als jij je op school had gedragen, had je niet hoeven nablijven en had ik mijn krant op tijd gehad. Nu had ik mijn krant een uur te laat, dus heb ik recht op genoegdoening. En aangezien jij door je eigen schuld te laat was, verdien jij straf. Correct?
Hoewel het laatste klonk als een vraag, had ik niet het idee dat ik werd uitgenodigd tot een uitgebreid antwoord. Daarvoor was ik me misschien ook wel te bewust van mijn positie. Hier stond ik als zestienjarige jongen, bijna naakt, mijn handen op mijn hoofd, voor een grote strenge man die me de les las. Ik kromde mijn tenen en knikte.
De man had mijn hoofdbeweging blijkbaar gezien, want hij concludeerde stellig: Goed, daar zijn we het dus over eens. Jij verdient straf. Rest de vraag: welke straf?
De man stond op en liep om het bureau heen naar mij toe. Hij stond nu vlak voor me en keek op me neer. Ik schuifelde met mijn voeten.

Ik denk, zei de man, dat jij een flink pak voor je billen verdient. Wellicht leer je dan om mijn krant voortaan op tijd te bezorgen. Met een beetje geluk helpt het ook om je gedrag in de les te verbeteren.
Ik verstijfde, op mijn armen voelde ik kippenvel. Een pak slaag? Ik was toch geen klein kind meer. Ik was zestien!
Dat de krantenabonnee weinig boodschap had aan mijn leeftijd, bleek echter onmiddellijk. Met zijn sterke arm trok hij me mee naar zijn stoel en ging zitten. Hij plaatste zijn vingers tussen de band van mijn boxershort, roetsjte mijn onderbroek naar beneden en daar stond ik: poedelnaakt, Calvin Klein om mijn enkels. Zonder er verder nog een woord aan vuil te maken, trok hij me over de knie en begon te slaan. Eerst langzaam. Na iedere klap bleef zijn grote hand even op mijn bips rusten. Hij wreef zachtjes over de plek waar hij zojuist had geslagen, als wilde hij er de pijn goed in masseren. Na een tijdje werd het tempo opgevoerd. Afwisselend daalde de hand neer op mijn linker– en rechterbil. Al spoedig voelde het alsof mijn hele achterwerk in brand stond. Ongelofelijk dat iemand zoveel kracht in zijn hand had!

Toen de klappenregen eindelijk stopte, begon de man te praten. Hij vroeg me bij welk vak ik me had misdragen, wat ik had gedaan, hoe ik gestraft was. Het vragenvuur ging daarna door: hoe ik me in het algemeen gedroeg, thuis en op school. Hij vroeg naar mijn ouders, of ik broertjes en zusjes had, of ik thuis ook wel eens straf kreeg. Af en toe snikkend beantwoordde ik al zijn vragen zo goed als ik kon. Toen zweeg de man een tijdje, waarna het pak slaag werd hervat. Nooit eerder deden mijn billen zo’n zeer. Nooit eerder voelde ik me zo klein en vernederd. Nooit eerder was ik zo zwaar gestraft.
Het vreemde was echter dat, naarmate ik langer bij de man over de knie lag, ik me ook steeds beter ging voelen. Ik kan het niet goed uitleggen, maar misschien voelen vrome katholieken zich zo nadat ze hun zonden hebben gebiecht aan een priester. Ik voelde me opgelucht en bevrijd van mijn schuldgevoelens. De billenkoek was straf en verlossing in één.
Het klinkt waarschijnlijk vreemd, maar zo voelde ik het echt.

Hoe lang ik over de knie had gelegen, toen de slaag ophield, weet ik niet. Het voelde eindeloos lang. Ik bleef stil liggen, wachtend op verdere instructies. Die kwamen pas nadat mijn snikken was opgehouden en ik rustig ademend over de knie lag.
Luister, jongen, je straf zit er bijna op. Bijna, maar nog niet helemaal. Je gaat zo een poos in de hoek staan, je handen op je hoofd. Daar ga je erover nadenken hoe je je gedrag gaat verbeteren. De man hielp me overeind. Mijn onderbroek was tijdens het pak slag van mijn enkels gegleden. Ik dacht er een moment over om hem op te pakken en aan te trekken, maar intuïtief wist ik dat de man dat niet zou toestaan. Eigenlijk vond ik het zelf ook beter om zo naakt in de hoek te gaan staan: ik had deze vernedering nodig om mijn straf goed af te ronden.

Vroeger had ik thuis ook wel eens in de hoek moeten staan, maar dat was gewoon met mijn kleren aan en mijn armen op de rug. Ik was toen hoogstens zeven. Nu was ik zestien, en stond ik hier naakt met mijn handen op mijn hoofd, mijn rode billen te kijk. Het grootste verschil was echter nog een ander. Dit keer had ik het gevoel dat mijn bestraffing terecht was. Ik protesteerde dan ook niet, maar gaf me volledig over aan mijn straf. Ik ging op de aangewezen plaats staan, een lege hoek tussen twee boekenkasten. Ik legde mijn handen op mijn hoofd en staarde naar de muur. Eerst bestudeerde ik de verfdeeltjes die de structuur van de muur bepaalden en de vlekjes die in de loop van de jaren op de muur waren ontstaan. Al snel dwaalden mijn gedachten echter af. Ik dacht aan meneer Visser en hoe vervelend ik was geweest, aan mijn strafsommen, aan de fietstocht naar het grote huis en aan wat er daarna was gevolgd. Daarna volgden allerlei andere gedachten en associaties. Plotseling werd ik uit mijn gedachten opgeschrikt door een stem: Zo knul, het zit er op. Draai je maar om. Voor mijn gevoel had ik zo’n tien minuutjes in de hoek gestaan, maar in werkelijkheid moet het minstens een half uur zijn geweest. Toen ik me omdraaide ontdekte ik dat mijn penis hard was geworden en recht vooruit stak. Even dacht ik een glimlach om de man zijn mond te zien, maar hij deed verder of hij niets in de gaten had.
Hij gaf me mijn boxershort aan, die ik overigens niet aantrok maar in mijn hand hield.

De man nam me mee naar een andere kamer: een gezellig ingerichte woonkamer, waar ik mocht gaan zitten en hij me een cola inschonk. We praatten nog wat over koetjes en kalfjes. Hoewel ik nog steeds naakt was, voelde ik me bij de man merkwaardig op mijn gemak. Mijn billen gloeiden prettig na. Na een kwartiertje haalde de man mijn kleren uit de hal, die inmiddels een beetje waren gedroogd.

Toen hij me even later uitliet, gaf ik hem een hand. Dank u wel, meneer. Ik denk dat ik dit nodig had. Hij knikte en nodigde me van harte uit om, als ik het weer eens nodig had, langs te komen. Ik beloofde niets.
Toen ik even later door het Bosje terug naar huis fietste, was ik me er plotseling van bewust dat het bijna zeven uur was. Mijn ouders zouden vast ongerust zijn. Ik kon mijn vader al horen mopperen over mijn onverantwoorde gedrag. Maar een pak op mijn blote billen zou ik vast niet krijgen. Snel fietste ik door, hopend dat er nog iets over zou zijn van het avondeten.

 
Go to the contents page for this series.

  Read the in this series.  ▶


Show all the stories by Benny
You can also discuss this story in the New MMSA Forum.

The contents of this story archive may not reflect
the views or opinions of the site owners, who most
certainly DO NOT sanction ANY abuse of children.
copyright © 2005-2018   admin ·AT· malespank.net
Labelled with RTALabel.org Valid HTML 5!