New MMSA spank logo

De krantenbezorger
Deel 3 – Nabezorging

by Benny

Go to the contents page for this series.

Copyright on this story text belongs at all times to the original author only, whether stated explicitly in the text or not. The original date of posting to the MMSA was: 30 Mar 2014


Ik hield de brief lang vast voor ik hem in de brievenbus liet glijden. Ik weifelde. Wilde ik dit eigenlijk wel? Nee, natuurlijk wilde ik het niet. De gevolgen zouden beslist onaangenaam zijn. Toch moest het gebeuren; het was nodig. Ik wist maar al te goed dat ik het zonder zijn hulp beslist niet zou redden. Ik had geen idee hoe hij zou reageren, maar ik moest het proberen. Ik zuchtte. Mijn vingers lieten de brief los. Met een zacht plofje belandde hij op de andere post.

De tijd dat ik als krantenbezorger een zakcent verdiende, lag alweer meer dan een jaar achter me. Ik woonde niet meer bij mijn ouders, maar zat in Leiden op kamers. Ik studeerde psychologie. Nou ja, dat is misschien wat veel gezegd. Ik stond in ingeschreven als student psychologie, maar het ging niet goed met mijn studie. Ik was lui, ging te vaak uit, zakte voor menig tentamen. Zelfdiscipline bleek niet mijn sterkste kant. Hoewel ik dat liever niet zou toegeven, miste ik mijn ouders en hun kritische vraag of ik mijn huiswerk al af had. En ik miste de bezoekjes aan het grote huis, de gesprekjes in de studeerkamer en de bevrijdende werking van een flink portie straf. Er moest echt iets gebeuren. Dus gisteren was ik achter de computer gaan zitten en had de brief geschreven die ik zojuist in de gleuf had laten verdwijnen.

Beste meneer,
Het is al meer dan een jaar geleden dat ik bij u op bezoek was. U zult inmiddels wel een andere krantenbezorger hebben, maar ik hoop dat u zich mij nog herinnert. Ik heb heel wat uurtjes in uw studeerkamer doorgebracht, waar u mij hielp mijn pubergedrag te verbeteren. Later, als ik geen puber meer zou zijn, zou ik volgens u met weemoed aan onze gesprekken terugdenken. U had gelijk! Inmiddels ben ik geen puber meer: ik ben nu achttien en dus volgens de wet meerderjarig. Ik vrees echter dat mijn gedrag er niet veel op is vooruitgegaan. Mijn studieresultaten zijn ondermaats en ik mis uw harde hand (letterlijk en figuurlijk). Daarom wil ik u vragen of u mij misschien nog eens wilt geven wat ik nodig heb. Alvast bedankt.
Uw vroegere krantenjongen

In de dagen na het posten van de brief ijsbeerde ik voortdurend door mijn studentenkamer. Urenlang dwaalde ik doelloos door de stad. Vele keren per dag keek ik in mijn postvakje. Steeds tevergeefs. Een week later, op dinsdagmiddag, lag er eindelijk een envelop in mijn vakje. Reclame voor de Postcodeloterij!

Op vrijdag was er weer post. Dit keer een witte envelop met daarop in keurige blokletters mijn adres. Ik nam de brief mee naar mijn kamer en scheurde hem met bevende handen open. Het papier bevatte slechts twee regels: Zolang als nodig is. Zaterdag, 12.00 uur! Even wilde ik dansen van vreugde, maar de gevolgen van de brief beseffend, wreef ik in plaats daarvan vluchtig over mijn billen. Zaterdag? Dat was morgen al. De rest van de dag was ik gespannen en ongedurig. Ik sliep matig en was zaterdagochtend voor dag en dauw op. Ik was dan ook veel te vroeg op het station en kwam een uur eerder dan nodig aan in het dorp. Om de tijd te doden, liep ik via een omweg naar het grote huis. Ik was natuurlijk nog steeds te vroeg. Ik hing wat rond, gooide kiezelstenen in de vijver, keek voortdurend op mijn horloge, nam een paar keer de brief uit mijn zak en herlas de twee regels. Toen het eindelijk tijd was, slenterde ik naar de zware deur van het herenhuis. Ik drukte op de bel.

Het welkom was allesbehalve warm. De man deed de deur open. Hij zei niets, maar gebaarde dat ik binnen moest komen. Eenmaal in de hal, sprak de man kortaf: Je kent de procedure. We spreken elkaar straks nader. Met die woorden liet hij me achter. Het voelde als een koude douche. Ik had toch minstens verwacht dat hij zou zeggen dat hij het leuk vond me terug te zien. Terwijl ik om me heen keek, schuifelde ik onrustig met mijn voeten. Ik kende inderdaad de procedure, maar nu ik hier stond, leek die procedure me allesbehalve aantrekkelijk. Plotseling drong zich heel concreet aan me op wat me straks te wachten stond. Waarom had dit me eigenlijk een goed idee geleken?

Het was echter te laat om me te bedenken. Ik bukte, maakte de veters van mijn sneakers los en trok ze uit. Volgens de regels zette ik ze bij de radiator. Toen begon ik me langzaam uit te kleden. Eerst mijn sokken. Mijn blote voeten klepperden op de koude plavuizen. Daarna trok ik mijn sweater en shirtje uit. Ik vouwde ze op en legde ze op de verwarming. Terwijl ik mijn riem losmaakte, begon ik steeds meer te twijfelen. Waar was ik aan begonnen? Mijn jeans zakte langs mijn benen omlaag. Nu ik hier in alleen mijn boxer short stond, dacht ik terug aan mijn allereerste bezoek. Toen stond ik hier te druipen en leek het uittrekken van mijn kleren vooral te maken te hebben met de regen. Nu was er maar één reden waarom mijn kleren uit moesten: straf! Ik huiverde. Met een zucht trok ik mijn onderbroek uit en legde die op mijn andere kledingstukken. Ik opende een deur en liep, poedelnaakt, naar de studeerkamer. Toen ik die opendeed rook ik een vertrouwde geur van boeken. Direct viel mijn oog op de plek die ik de afgelopen tijd node had gemist: mijn eigen strafhoek. Hoeveel uur had ik daar met mijn handen op mijn hoofd gestaan? En hoeveel uur zou ik daar als student nog aan toevoegen? Ik herinnerde me de woorden uit de brief: Zolang als nodig is! Ik rilde, stelde mijn laatste stappen naar de hoek nog even uit, keek om me heen. De studeerkamer was niet veranderd. Eigenlijk was er helemaal niks veranderd. Ik was nog steeds een stoute jongen die straf verdiende. Met een paar passen liep ik op de hoek toe en nam de vereiste positie aan: gezicht naar de muur, handen op het hoofd. Het wachten begon.

De man had zich nooit gehaast, als hij wist dat ik in de hoek stond te wachten. Dit keer was het niet anders. Ik stond al tijden de muur voor me te bestuderen, toen hij eindelijk de studeerkamer binnenkwam. Soms hoorde ik hem in de kamer bewegen, soms ritselde een papier, maar verder was het stil. Mijn verblijf in de hoek duurde eindeloos. Toen ik iets te nadrukkelijk met mijn voeten schuifelde, schraapte de man waarschuwend zijn keel. Snel stond ik weer stil. Mijn straf zou zo al zwaar genoeg zijn. Ik keek omlaag, langs mijn van spanning enigszins gezwollen piemel, naar mijn blote tenen. In de hoek staan was vervelend en kinderachtig, maar –zo bedacht ik– dat was mijn gedrag ook. Als ik mij niet als een volwassene kon gedragen, was dit waarschijnlijk wat ik nodig had.

Draai je maar om, hou je handen op je hoofd en kom voor het bureau staan. Eindelijk!
Ik draaide me om en liep naar het bureau. De man wierp een snelle blik op mijn penis, die nu recht vooruit wees, maar negeerde verder mijn kennelijke opwinding. Hij memoreerde de vorige keren dat ik hier voor het bureau had gestaan. Hoe ik me als puber regelmatig had misdragen en daarvoor de straf had gekregen die ik nodig had. Hij constateerde dat ik inmiddels geen puber meer was, maar een jonge man. Daarom verbaast het me je hier weer in deze staat voor mijn bureau aan te treffen. Wellicht wil je me uitleggen waarom dat blijkbaar nog steeds nodig is.
Ik begon te vertellen over mijn goede bedoelingen als student en hoe die bedoelingen al snel waren scheefgelopen. Hoe ik na korte tijd de studentenvereniging en uitgaan belangrijker was gaan vinden dan colleges en studeren. Ik vertelde over het dreigement van mijn vader, dat als mijn studieresultaten niet rap zouden verbeteren, ik maar moest gaan werken. Ik vertelde ook hoe ik had teruggedacht aan de keren dat ik me hier in de studeerkamer had moeten verantwoorden voor mijn gedrag en hoe ik daar met weemoed naar had terugverlangd. Nou ja, niet echt terugverlangd. Het was niet echt fijn om straf te krijgen, maar...
Je had het nodig, vulde de man begrijpend aan. En als ik je zo hoor, heb je dat nog steeds. Hij vertelde me dat hij mijn gedrag nu ernstiger vond, dan toen ik nog een schooljongen was. Op mijn leeftijd moest ik immers beter weten!
Ik keek naar mijn tenen, kromde die, wist dat de man gelijk had.
Dat betekent dat je straf nu ook zwaarder zal zijn.
Ik slikte moeizaam, knikte toen met tegenzin dat ik dat begreep.

Kom om te beginnen maar eens over de knie voor een warming up.
Ik wist uit ervaring dat de warmte waarover de man sprak maar al te letterlijk bedoeld was. Voor ik het wist stond mijn achterwerk dan ook als vanouds in brand. De klappen met de hand op mijn billen leken harder en pijnlijker dan vroeger. Ze stelden echter niets voor bij de forse meppen met de slipper die erop volgden. Na de klappenregen moest ik opstaan en terug in mijn strafhoek gaan staan. Vroeger was dat altijd het einde van mijn straf geweest, maar de man maakte volstrekt duidelijk dat het nu slechts een intermezzo was ter voorbereiding op het vervolg van mijn straf.

Opnieuw duurde het staan met het gezicht naar de muur eindeloos lang. Ik stelde me voor dat mijn dispuutgenoten me zo zouden zien. Beschaamd boog ik het hoofd, staarde naar mijn blote voeten. Het viel niet mee om je, als achttienjarige, te laten straffen als een weerbarstige puber, maar ik had het verdiend. Ik had straf nodig! Naast vernedering en schaamte, voelde ik dan ook dankbaarheid dat de bewoner van het huis zich nog steeds over mij wilde ontfermen.

Toen ik me eindelijk weer mocht omdraaien, moest ik van de man voor het bureau gaan staan. Hij schoof wat boeken en papier aan de kant en gebood me te bukken, benen wijd, mijn armen op het bureau. Mijn achterwerk stak uit, wat precies de bedoeling scheen. Hij herhaalde dat, aangezien ik nu ouder was, de straf zwaarder zou zijn. Vanaf nu, zo sprak hij, krijg je een pak slaag met de riem. Zo lang als nodig is. Opnieuw die bezwerende formule! Het was een dreigement en belofte in een. Deze riem zo verklaarde de man was een strafinstrument dat vroeger in Schotland bij onderwijzers zeer populair was geweest. Stoute leerlingen kregen er klappen mee op hun hand of op hun billen. De riem bestond uit een dikke reep leer die zich halverwege splitste in twee stroken. Ik schrok toen ik zag hoe dik het leer was. Dit zou bepaald geen pretje worden.

Omdat dit je eerste keer is, zal ik mild zijn. Je krijgt zes slagen. Volgende keer kom je er minder gemakkelijk vanaf, jongetje. Te weinig studeren, te veel uitgaan, onvoldoende studieresultaten. Vanaf nu betekent dat: bij mij op het matje komen. En neem van mij aan dat dat geen onverdeeld genoegen zal zijn. Ik geloofde de man op zijn woord.
Ik spande mijn billen, terwijl ik mij vastgreep aan het bureau. Onmiddellijk landde de eerste striemende slag op mijn achterwerk. Nee, dit was bepaald geen klap van de slipper. Met moeite hield ik een kreun van pijn binnen. Bij de tweede slag lukte me dat niet meer. God, wat deed dit zeer! Als ik het niet zo druk had gehad met mijn eigen misère, zou ik medelijden hebben gevoeld met al die arme Schotse schooljongens. De man hanteerde de riem met net zo veel kracht als zijn slipper, maar het effect was veel sterker. Iedere volgende klap striemde meer dan de voorgaande. Ter plekke besloot ik nooit meer uit te gaan en alleen nog maar te studeren. Natuurlijk wist ik dat ik vast nog wel eens op dit besluit zou terugkomen, maar het vooruitzicht op een uitgebreide herhaling van deze strafsessie benam me daartoe voorlopig de moed.

Huilend van de pijn kwam ik na de laatste klap overeind. Zonder dat de man iets hoefde te zeggen, wist ik wat er van me werd verwacht. Moeizaam waggelde ik terug naar mijn hoek en legde mijn handen –hoe graag ik ook mijn billen had willen wrijven– in mijn nek. De pijn verdreef voor even de verveling die gewoonlijk het hoofdbestanddeel vormde van ieder verblijf in de hoek. Na een tijdje begonnen mijn billen echter wat minder te schrijnen. Meer en meer werd ik me bewust van de saaie muur voor me en van mijn tamelijk lachwekkende positie. Opnieuw bedacht ik hoe het zou zijn als andere studenten me zo zouden zien. Voor sommigen van hen, bedacht ik, zou een soortgelijke behandeling ongetwijfeld ook heilzaam zijn. De kans dat zij iemand kenden als mijn NRC-abonnee leek me echter gering. Ondanks mijn pijn en vernedering voelde ik me dankbaar. Met zijn hulp zou ik mijn studie kunnen afmaken, dat wist ik zeker. Dat ik daarvoor nog vaak op deze plaats zou staan, met minstens even brandende billen, was een feit. Maar het wast het waard.

Een halfuurtje later zat ik op de bank in de woonkamer. Terwijl ik mijn blote billen wreef, bood de man mij een drankje aan. Toen hij mij vroeg of ik ook een biertje wilde, begon ik te blozen. Nee, meneer, doet u mij maar een colaatje. Ik denk dat ik al iets teveel biertjes op heb de laatste maanden. De man glimlachte. Een verstandige keus, mijn jongen, heel verstandig!

 
Go to the contents page for this series.

◀  Read the in this series.     Read the in this series.  ▶


Show all the stories by Benny
You can also discuss this story in the New MMSA Forum.

The contents of this story archive may not reflect
the views or opinions of the site owners, who most
certainly DO NOT sanction ANY abuse of children.
copyright © 2005-2018   admin ·AT· malespank.net
Labelled with RTALabel.org Valid HTML 5!