New MMSA spank logo

In de Kelder

by Jeroen

Copyright on this story text belongs at all times to the original author only, whether stated explicitly in the text or not. The original date of posting to the MMSA was: 04 Jun 2014


Start Rond 1960-1970 was het heel normaal dat jongens en meisjes een pak slaag kregen. In sommige gezinnen werden er voorwerpen gebruikt. Die zorgden ervoor dat zoon of dochter de lijfstraf op de billen beter voelde. Mattenkloppers waren in Nederland het meest gebruikelijk.

In het gezin Janson werden diverse rietjes en een zweep gebruikt. Vader Janson was afkomstig uit Engeland. Na de oorlog was hij getrouwd met een Nederlands meisje. Samen hadden ze 4 kinderen, 3 jongens en een meisje. Vader was nog steeds militair. Hij was regelmatig weg, als hij thuiskwam dan werden alle zaken waaronder het gedrag van de kinderen doorgesproken. Soms was er aanleiding voor een goed gesprek met de jongens of meisje. Als het nodig was dat het gesprek afgesloten met een goed pak slaag. Het huis van de familie beschikte over een kelder die volledig onder het huis doorliep. In de kelder konden de kinderen spelen en was er ruimte om eventueel logés te herbergen. In een hoek van de kelder was een aparte ruimte gemaakt van ongeveer 10 m˛. Dit hokje stond bekend als strafkamer. Er stond alleen een houten tafel en stoel in en aan de muur hingen enkele canes in verschillende diktes, een zweep en een lat.

De moeder van het gezin liet het toedienen van lijfstraffen meestal aan haar man over. Alleen als die erg lang weg was voor een militaire missie dan zorgt de moeder ervoor dat haar zoon of dochter alvast een voorschot kreeg door middel van enkele striemen over de billen.

Op een avond was vader thuisgekomen. Hij was een week weggeweest en zoals gebruikelijk werd er bijgepraat. Ook het gedrag van de kinderen werd besproken. Dat leidde ertoe dat er die avond gebruik gemaakt zou worden van de strafkamer.

Wie krijgt er een pak slaag?


Bert van 10
Marjolein van 12
Mark van 13
Robert van 15


Show all the stories by Jeroen
You can also discuss this story in the New MMSA Forum.

The contents of this story archive may not reflect
the views or opinions of the site owners, who most
certainly DO NOT sanction ANY abuse of children.
copyright © 2005-2018   admin ·AT· malespank.net
Labelled with RTALabel.org Valid HTML 5!