New MMSA spank logo

Botezul în internat

by Romspank

Copyright on this story text belongs at all times to the original author only, whether stated explicitly in the text or not. The original date of posting to the MMSA was: 24 Feb 2018


Botezul în internat

Să ajungi într-un mediu nou la 14 ani e foarte dificil oricărui adolescent. Pentru Ionuț, un băiat de clasa a 9a de la țară, timid, crescut doar de bunică și de mamă, fără frați acasă, bine crescut, a fost și mai greu să se rupă de căminul familial și mediul binecunoscut în care crescuse. A fost acceptat la un liceu din Cluj, ceea ce, pentru un băiat din Mărișel, un sat aflat la 40 de kilometri de la Cluj, a fost privit ca o mare realizare la începutul anilor ’90.

Băieți, aveți un coleg nou de cameră, îl cheamă Ionuț, aveți grijă de el – așa l-a introdus profesorul noilor colegi, și l-a lăsat în grija lor. Ceilalți băieți din cameră, 5 la număr, se uitau curios la el, și l-au luat la întrebări. Erau tot băieți de 14-15 ani, deodată cu el sau cu un an mai mare, și toți stăteau în cămin de cel puțin un an – dar unii erau în cămin chiar din clasa a 5a.

Nu trebuie să-ți fie frică de noi, că nu te mâncăm – i-a explicat Daniel, care parea șeful în cameră. În cameră ești cel mai nou, așa că trebuie să faci tot ce-ți zicem, și trebuie să-ți facem botezul din când în când, însă după botez, ești de-al nostru, mergem peste tot împreună, ne apărăm unul pe altul de șmecheri în școală, pe stradă, împărțim toată mâncarea, băutura, toți banii pe care-i primim de acasă. Ăsta e Alex, ăsta e Traian, ăla-i Radu, el a Rareș, iar pe mine ma știi deja, i-a facut prezentările Daniel.

Răducule, ai scăpat, nu mai ești biban – i-a zis Alex lui Radu, și toți au început să râdă.

Ionuț s-a speriat când a auzit că trebuie să facă tot ce i se zice, dar nu a îndrăznit să comenteze. Se gândea că dacă e protejat de colegii din cameră în afara internatului, nu i se poate întâmpla mare lucru. Daniel i-a arătat care e patul lui, patul de sus al unui pat supraetajat, și care e dulapul în care își poate pune lucrurile. I s-a spus că trebuie să aranjeze paturile în fiecare zi, să spele pe jos odată pe săptămână, și să ducă gunoiul când e plin – pentru un băiat de la țară, obișnuit cu munca, nu i s-a părut prea mult, dar, fiind obișnuit cu felul blând în care îi vorbea mama acasă, stilul autoritar și direct al băieților din cameră l-a speriat. În plus, nu știa ce înseamnă biban, și nici ce implică botezul în internat.

Încet, discuțiile din cameră se axau pe alte teme, ce au făcut băieții în vacanță, ce profesori vor avea, câți bani au adus de acasă, teme comune băieților de internat pentru prima zi după vacanță. Ionuț nu a scos nici un cuvânt, însă era din ce în ce mai speriat când se gândea ce poate fi botezul și că trebuie să facă tot ce i se zice de ceilalți băieți. Inima îi bătea din ce în ce mai tare, și își mai ștergea o lacrimă din ochi.

Băieții au început să-și despacheteze lucrurile și să le pună în cele trei dulapuri vechi din cameră. Încet, discuția revenit la botez. Șlapii ăia-s tocmai buni pentru botez, cureaua aia-i bună, trebuie să gășim niște nuiele faine – au fost remarcile care încet cu încetul i-au indicat lui Ionuț că botezul e de fapt o bataie la fund. Cum nu și-a luat niciodată bătaie acasă, era din ce în ce mai speriat. Își zicea că nu mori dintr-o bataie la cur, dar umilința la care urma să fie supus și prospectul durerii fizice pe care avea să-l șimtă nu-l încânta prea mult.

Ce slăbuț e, oare cum rezistă curul lui la nuiele – râdea Răducu. Las’ că se obișnuiește și el cum te-ai învățat și tu, i-a zis Daniel, iar Răducu s-a înroșit puțin. Poate îți mai iei și tu din când în când un botez, să nu uiți cum e, i-a mai zis unul dintre băieți, iar Răducu a devenit și el tăcut.

Hai băieți să mergem toți la duș, că se cam împute camera, toți venim de pe drum, a zis Daniel. Toți și-au dat jos hainele, iar Ionuț a fost șocat să vadă că băieții își dau jos și chiloții, și își pun doar un prosop în jurul brâului. El a decis să rămână în pat în timp ce se dezbrăca, să își dea jos pantalonii, cămașa, ciorapii, dar să rămână în chiloți și să-și pună prosopul în jurul brâului peste chiloți, crezând că la baie sunt cabine unde se va putea dezbrăca.

Băi Ionuț, ia treci jos din pat, nu te poți dezbrăca ca lumea în pat – i-a zis Daniel. Ia stai tu puțin în centrul camerei și dă-ți chiloții jos până la genunchi să te vedem, i-a mai zis. Stai liniștit că toți suntem băieți, nu avem voie să ne fie rușine, mai ales că suntem colegi de camera.

Cu inima între dinți, Ionuț și-a dat jos chiloții, și s-a acoperit la penis, dar i s-a atras atenția să nu se mai acopere că nu e interesat nimeni de ce are între picioare. L-au pus să stea cu picioarele îndepărtate cât putea de tare din cauza chiloților și cu mâinile la ceafă. Apoi l-au pus să se întoarcă cu spatele, și l-au luat la întrebări dacă a mai luat bătaie la cur, la palme, la tălpi, sau dacă își luase măcar palme acasă. Cu voce tremurândă, Ionuț a explicat că nu și-a luat niciodată bătaie, e băiat bun, iar maică-să îl crește șingură. Las’ c-avem noi grijă de tine de-acum, i-au zis, și au urmat niște remarci care l-au speriat din ce în ce mai mult. Ba că are curul mic și slab și că așa doare mai tare bătaia, ba că are curul virgin și de aia o să-l doară mai tare, sau că e bine că nu are păr pe cur că părul îl apără. Pentru Ionuț, a devenit clar că botezul nu implică o bătaie șimplă, ci una la fundul gol, și că nu e vorba de o șingură bătaie, că și-o va lua regulat, până când va veni un băiat mai nou în cameră. Pentru prima dată, își dorea să nu fi intrat la liceu în Cluj și să se întoarcă acasă la maică-să, dar știa cât de dezamagită ar fi ea dacă ar renunța și a decis că trebuie să treacă prin asta. În plus, și-a dat seama că Răducu a trecut prin toate astea și i se părea că e un băiat vesel, că nu a pățit nimic, și că dacă a trecut Răducu prin toate astea, e normal să le treacă și el. L-au lăsat să-și învelească prosopul împrejurul brâului și s-au dus toți la duș în baia din capătul coridorului. Spre surprinderea lui Ionuț, dușurile nu aveau cabine, dar ceilalți băieți nu aveau nici o problemă în a-și agăța prosoapele pe cuiere și să se spele în văzul celorlalți. Ionuț se mai acoperea cu mâinile, și încerca să se poziționeze la duș într-un fel în care să se vadă cât mai puțin din părțile lui senșibile.

Ionuț, spală-te bine, mai ales la cur – i-a zis Alex, iar toți băieții au izbucnit în râs. La funduleț, băi, a zis Traian, și au urmat alte hohote de râs. Au mai fost niște remarci și istorișiri de cum a avut Răducu fundul murdar odată când iși lua pedeapsa la un botez, și i-a fost dublată numărul loviturilor peste fund din cauza asta. Între timp, toți băieții se dădeau cu săpun, se clăteau cu apă, și erau bine dispuși, în afară de Ionuț, care era din ce în ce mai îngrijorat.

Când au terminat, băieții și-au pus prosoapele la brâu și s-au întors în cameră. Au început să dezbată când să-i facă primul botez lui Ionuț. Unul zicea să-l lase să se mai obișnuiască, să-i mai facă odată la Răducu azi să vadă Ionuț despre ce e vorba și ca să nu i se urce la cap nici lui Răducu, iar altul zicea că e mai bine pentru Ionuț să scape de primul botez cât mai repede, să scape de stres și să știe cum va fi viața lui de-acum înainte. Până la urmă au decis că cele 4 ore rămase până la prânz sunt suficiente pentru ca Ionuț să-și ia ceea ei au numit un botez provizoriu. Răducu a fost trimis în tufișul din apropierea internatului pentru niște nuiele iar Ionuț a fost încurajat, că nu-i strică o bătaie ca lumea, că nu trebuie să se supere, că era și timpul să și-o ia la 14 ani, că are curul virgin la bătaie cum ar veni, și că nu se moare din asta, intră și el în rând cu lumea. Răducu a revenit cu niște nuiele ce lui Ionuț i se păreau foarte subțiri și se gândea că astea nu dor foarte tare, iar Alex a remarcat că nuielele astea îl vor face să-și danseze curul de numa. Cum băieții s-au adunat într-un colț și vorbeau în șoaptă, Ionuț s-a culcat pe patul lui, s-a pus pe spate, și-a închis ochii, și a încercat să se liniștească, deși inima îi bătea din ce în ce mai tare.

În sfârșit, a fost chemat pentru prima probă. A fost pus să facă 200 de genoflexiuni. I s-a spus să le facă în fundul gol, că nu are rost să transpire în chiloți, că se spală mai greu așa. Că trebuie să facă genoflexiunile corect, cu spatele drept, cu mâinile la ceafă, până jos de tot, și sus, până are spatele și picioarele drepte de tot, și că fiecare genoflexiune lipsă sau incorectă se sancționează cu un șlap la fund. În timp ce făcea primele 10 genoflexiuni, i s-a atras atenția de 5 ori ba să țină spatele drept, ba să-și îndrepte genunchiul, ba să-și țină mâinile la ceafă. La fiecare greșeală, Daniel trăgea o liniuță pe o hârtie. După 40, Ionuț șimtea ca-i ard coapsele, iar la 50, gâfâia și făcea grimase ce-i amuzau teribil pe colegi. Unii dădeau indicații – mai jos băi, până-ți atinge puțulica podeaua, iar alții îl încurajau, hai băi că mai poți. După 70, îi tremurau picioarele, iar după 100, șimțea că nu mai poate, se dezechilibra din ce în ce mai des, iar liniuțele pe hârtia lui Daniel se înmulțeau alarmant. După 120, a zis că nu mai poate, iar Daniel a scris 80 pe hartie, spre amuzamentul colegilor, care îi atrăgeau atenția lui Ionuț că șlapii ard fundul tare și era mai bine să mai încerce.

La următoarea probă a fost pus să cânte și să danseze ceva, la alegere, dar Ionuț a zis că nu știe nici un cântec, că nu are voce, și era cât pe ce să se apuce de plâns.

Băi, vezi ca daca refuzi să cânți, trecem 100 pe hârtie, aia înseamnă 100 de curele. Mai bine încerci, poate că iei numai nota 3, dar alea-s 70 de curele, în loc de 100 – l-a sfătuit Alex.

100 de curele vezi că pișcă tare și nu stai în cur câteva zile, i-a zis Răducu, care părea un expert în domeniu, la câte botezuri și-a luat. Pânâ la urmă s-au înțeles să cânte Felicita de Al Bano și Romina Powell, și în loc de text, să cânte la la la. Colegii de camera râdeau de el în hohote, și i-au dat dreptate că chiar nu știa să cânte, și nici vocea care era în plină mutație nu îl ajuta, dar i-au apreciat efortul și i-au dat nota 5. Daniel a trecut 50 pe hârtie.

Următoarea proba a fost să-i facă patul lui Daniel în 3 minute. I s-a spus că așternuturile nu au voie să aibă creste, că va lua 10 nuiele pentru fiecare creastă. Ionuț era pe cale să izbucnească în plâns de frică, gândindu-se că 10 sunt prea multe, și s-a apucat să facă patul cât putea el de bine. La numărătoare însă, i-au ieșit 10 creste, și ieșeau mai multe dar Alex, cel care a fost pus să le numere, s-a oprit zicând că-i ajung 100 de nuiele la botezul ăsta care e provizoriu oricum.

Toți dădeau din cap că sunt de acord, și ziceau că 3 probe ajung pentru prima zi, că este timp tot anul ca Ionuț să-și ia botezuri adevărate, cu probe mult mai numeroase și mai grele.

Știi cum e poziția calului care bea apa? – l-a intrebat Daniel pe Ionuț. Ionuț a vazut mulți cai în satul lui, dar nu știa la ce se referă Daniel, așa că a fost învățat să stea aplecat, cu picioarele drepte, ușor îndepărtate, și să se țină de genunchi. Și bineinteles, nu trebuie să-și pună chiloții pe el, că nici calul nu poartă chiloți, așa că rămâne gol pușcă, cum era în timpul probelor. Între timp, băieții i-au numărat liniuțele pentru genoflexiunile incorecte, și i-au zis că erau 20, asta însemnând în total, cu cele 80 de genoflexiuni lipsă, 100 de șlapi, adică 20 de căciulă. La un botez ca lumea, și-ar lua 100 de șlapi de căciulă pentru proba asta, dar că e iertat ca să se vadă cât de buni prieteni sunt, și că oricum e prima lui bătaie. Ionuț a zis chiar un timid multumesc iar băieții au râs puțin de cât de speriat e, l-au incurajat, l-au bătut prietenește pe umăr, și i-au zis că nu se moare dintr-o pedeapsă ca asta.

Daniel a fost rugat de ceilalti băieți să dea tonul, adică să înceapă el loviturile. Ionuț a șimtit o ușurare când au căzut primii șlapi, pentru că nu au fost tari deloc. Șlapii erau dintr-un plastic felxibil, parcă de cauciuc, iar după 10 lovituri care atingeau centrul fundului mic și slab al băiatului de 14 ani, aceta a început să le simtă. Dar primele 20 de lovituri au trecut fără o durere semnificativă. A urmat Alex, care a început cu 5 lovituri pe buca din stânga, apoi 5 pe partea dreaptă, apoi a repetat procedura și a obținut primul gest de durere din partea lui Ionuț, un au instinctiv, dar încet, care totuși a stârnit zâmbete din partea băieților. Traian a preluat șlapii, și a început să dea mai cu forță, pe aceeași bucă unde a dat Alex ultimele 5 lovituri. Ionuț a început să simtă o senzație de parcă îi arde buca dreaptă. Traian a dat toate cele 20 de lovituri pe buca dreaptă, ceea ce l-a determinat pe Ionuț să încerce să-și miște buca stângă la bătaie, și să-și elibereze partea dreaptă de durerea crescândă, cel puțin pentru câteva secunde. Băieții se amuzeau, desigur, și îi atrageau atenția să-și țină curul într-un loc, că nimeni nu vrea să vadă cum își mișcă el curul, că așa își ia mai multe lovituri, că deocamdată nimeni nu a dat tare și ar trebui să fie recunoscator pentru asta și să rabde ca un bărbat adevărat. Dar loviturile lui Traian au devenit din ce în ce mai tari. Când a terminat Traian, Rareș a preluat șlapii, și i-a întrebat pe băieți dacă să dea și el doar pe dreaptă, sau doar pe stânga, să mai echilibreze situația. Până la urmă, a decis pentru partea stângă, iar la finalul celor 20 de lovituri, Ionuț avea senzația că ambele buci îi ard, dar fără ca durerea să fie insuportabilă. Ultimul avea să dea Răducu, care a fost încurajat să dea cât poate el de tare, dă-i să sune, fiind la primul botez pe care nu-l primește el, ci îl dă. Răducu a dat tare, și șlapul a lăsat o urmă ușor de distins în partea de jos a fundului. L-au urmat alte 19 lovituri la fel de tari, iar fundul lui Ionuț a devenit de o culoare roșie destul de închisă, cu urme de forma șlapilor. Ionuț scotea un au urmat de un suspin tot mai des, dar, deocamdată, a rezistat fără plâns.

Hai că s-au terminat șlapii, urmează cureaua, zicea Daniel. Ai 50, adica 10 de căciula, hai că nu e mult. Dar vezi să nu cumva să miști curul că iei mai multe. Cu asta, a început să dea loviturile – nu cu toată forța, dar a scos un au din săracul Ionuț la fiecare lovitura. Loviturile nu lăsau deocamdată urme ușor de distins dar adăugau senzației de durere și de ars. Alex a preluat repede cureaua și nu l-a lăsat pe Ionuț să-și odihneasca fundul deloc. Sunetele au deveneau din ce în ce mai tari, și Ionuț șimtea că îi dau lacrimile, dar încerca să nu plângă. A urmat Traian, care nu l-a lăsat nici el să se odihnească, dar ceilalți i-au zis că așa măcar scapă mai repede. Loviturile incepeau să lase urme, iar Ionuț simțea cum fundul i se umflă și arde din ce în ce mai tare. Și-a indoit de câteva ori genunchii de durere, dar i s-a atras atenția că așa i se deschide și mai tare fundul și i se vede găoaza, și că s-ar putea să primească niște lovituri și în părțile alea, ceea ce ar fi de evitat, în interesul lui, desigur. Rareș a dat și el tare, făcându-l pe Ionuț pentru prima dată să-și lase genunchiul îndoit și să-și ducă mâna instinctiv la fund.

Vezi nu băga mâna, că începem din nou cu toate curelele, i-a zis Daniel, la care Ionuț a scos un timid nu, te rog, pe un ton plângăcios, care i-a amuzat pe băieți. Dar nu și-a mai băgat mâna. Rareș a început să lovească în partea de jos a fundului, aproape de coapse, încercând să plaseze fiecare lovitură pe aceeași linie. La sfarșitul celor 10 lovituri, partea afectată devenea din ce în ce mai albastră, era clar că acolo, fundul lui Ionuț va avea o vânătaie.

Da-i și tu acolo, să țină minte, l-au incurajat ceilalți băieți pe Răducu, care era ultimul la rând. Și Răducu s-a conformat. La sfârșitul celor 10 lovituri, vânătaia a început să se formeze, dându-i o senzatie de fier roșu lui Ionuț, care a izbucnit într-un plâns încet.

În timp ce Daniel alegea cea mai potrivită nuia din cele aduse de Răducu, Ionuț a fost lăsat să se odihneasca. Se ținea de fund plângând, dar încercând în același timp să zâmbească, ca să stârnească simpatia colegilor, care-l încurajau: Hai că nu mai ai multe, câte 20 de nuiele și ai scăpat, nu dăm foarte tare, stai liniștit, îi ziceau. L-au lăsat să bea puțină apă, apoi i-au comandat din nou să se aplece, și i-au reamintit că nu are voie să-și miște fundul, să îndoaie genunchii sau să-și bage mâna la fund. Daniel a dat tonul cu 20 lovituri tari, fiecare lovitură tăind aerul cu un sunet specific nuielelor, și lăsând vergi roșii pe fund.

O să-ți stea bine cu curul de zebră, a zis Răducu, dar toți i-au adus aminte că nu de mult era el zebră și mai poate fi, daca a uitat cum e să-și ia botez. Doar Traian a încercat să plaseze lovituri pe vergi deja existente, restul băieților încercau să nu lase nici o portiune a fundului fara o varga de nuia bine distinsă. Atunci când vergile se intersectau sau se suprapuneau, Ionuț avea o reacție din ce în ce mai zgomotoasă, iar plânsetul devenea din ce în ce mai intens. Cele 100 de nuiele în total au fost plasate în mai puțin de 10 minute, apoi Răducu a fost trimis să ude un prosop, pe care Ionuț avea să-l țină la fund până la cină. Ionuț se mirea că nu-i curge sânge, simțea că are răni adânci la fund, dar i s-a explicat că doar simte așa, nu-i face nimeni răni adânci la un botez, se fac doar vanatai. Încet, Ionuț s-a oprit din plâns și a fost îmbrățișat de toți. A fost sfătuit să rămână încă o oră cu prosopul ud la fund, până când se merge la cantină. A început să se simtă mai bine și mai destins în compania colegilor, le-a zâmbit, și și-a dat seama ca sunt toți de treabă, că botezul nu a fost chiar atât de groaznic cât de tare a fost el speriat, și că pot deveni prieteni buni. Până la urmă, și-a dat seama că e bine că a ajuns la internat, chiar dacă iși va mai lua botezuri. Totuși, se gândea cum e botezul adevărat și când îl va primi...


Show all the stories by Romspank
You can also discuss this story in the New MMSA Forum.

The contents of this story archive may not reflect
the views or opinions of the site owners, who most
certainly DO NOT sanction ANY abuse of children.
copyright © 2005-2018   admin ·AT· malespank.net
Labelled with RTALabel.org Valid HTML 5!